Internationella Engelska Skolan

Solna

Internationella Engelska Skolan Solna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 mars 05

Rektors månadsblogg

Rektors månadsblogg

Images

Rektorns månatliga blogg
Mars 2024

Rektorns uppdatering 
Jag hoppas att ni alla har haft ett härligt sportlov! Den här tiden på året påminner oss om fördelarna med friluftsliv och vi börjar njuta av de ljusare dagarna! Våra elever genomförde en fantastisk idrottsdag som anordnades av idrottsavdelningen. En mängd olika aktiviteter inkluderade skidåkning, skridskoåkning, simning och curling; eleverna lärde sig nya färdigheter, hade roligt med sina kamrater och lärare.

Den här terminen är lika intensiv som vanligt! Eleverna arbetar hårt på lektionerna och de gör stora framsteg med sin tvåspråkighet och kan nå sin fulla potential när de utmanas av sina lärare. Eleverna i årskurs 8 gör sig redo för PRAO och våra årskurs 6:or och 9:or förbereder sig för sina nationella prov.

Som en del av vårt arbete med plan mot kränkande behandling besökte Fatta, en organisation som utbildar elever i frågor om samtycke, vår årskurs 8. Alla våra årskurser fortsätter att arbeta med sina mentorer kring olika teman för att främja elevernas socio-emotionella utveckling. Dessa teman inkluderar workshops om vänskap, användning av sociala medier, att skapa sina egna klass-motton med mera.

Feedback
Solna genomför skolundersökningar vartannat år för att få feedback på hur vi arbetar som skola. Den här undersökningen är till för familjer i årskurs 5 och 8 och länken till denna undersökning finns på SchoolSoft för föräldrar i dessa årskurser. I april kommer vi att dela med oss av vår egen IES-undersökning. Detta är för alla föräldrar, elever och personal i IES-organisationen. Din feedback är viktig för att vi ska kunna utvärdera framstegen och fortsätta att utveckla våra elevers utbildningsmöjligheter.

Föräldralärarföreningen
Som en påminnelse är IES Solna Parents Teachers Association (PTA) skapat och du kan nå styrelsemedlemmarna via mail: iessolnapta@gmail.com och jag uppmuntrar dig att gå med i deras facebookgrupp IES Solna PTA FB Group.

 

Med hänsyn till eventuella förändringar. 
Vårtermin  2024

Vecka

Datum 

Aktivitet 

13

2024/3/27

Uppträdande med kören tillsammans med fyra andra IES skolor på IES Solna (17.30)

13

2024/3/29 

Påsklovsstart 

15

2024/4/8

Skolan börjar igen (personal och elever)

18

2024/5/1

Röd dag (Första maj)

19

2024/5/8

Studiedag

19

2024/5/9-10

 Kristi himmelfärdsdag (två dagar ledigt)

 

Datum för det akademiska året 2024/25

19:e augusti vecka 33: eleverna börjar

29 oktober - 2:a november vecka 44: höstlov

20:e december vecka 51: sista dagen för terminen (elever) 

 

Som en påminnelse, vänligen planera inte semester under terminen. Elevernas schemalagda skoldagar är ovärderliga. Ledighet beviljas inte för semester.


För ytterligare frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på info.solna@engelska.se så kommer vi att svara så snabbt vi kan. Du kan även följa oss på Instagram och Facebook.

 

Vänliga hälsningar,
Ms Gavin
Rektor, IES Solna